Fysiofitness

  16068_nl_editor-photo27

Combinatie fitness en fysiotherapie

Bewegen lijkt voor iedereen vanzelfsprekend.

16068_nl_editor-photo17

Een goed functionerend lichaam is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar dat niet voor iedereen zo. Het bewegen kan ook een last zijn. De klachten die kunnen optreden tijdens het bewegen kunnen over het algemeen goed worden behandeld door de specialist op dit gebied: de fysiotherapeut.

Gezond sporten onder deskundige begeleiding
Bij de intake wordt er een fitheidstest met een afgelegd. Hiermee wordt uw lichamelijke conditie en na een aantal weken de vooruitgang van uw conditie bepaald. Mede aan de hand van die test wordt uw trainingsprogramma opgesteld. Deze zal u uiteraard doornemen met de fysiotherapeut. In het begin zal de fysiotherapeut u begeleiden in groepsverband. Naderhand als u de oefeningen goed onder de knie hebt, kunt u eventueel zelfstandig door de week komen sporten. Hiervoor moet u echter wel een afspraak maken. Natuurlijk kunt u ook dan altijd terecht bij de fysiotherapeut voor vragen en nieuwe oefeningen.

Preventie
Ook wanneer u geen klachten heeft is bewegen belangrijk. Uit vele onderzoeken blijkt dat bewegen het beste preventiemiddel is tegen klachten. Verantwoord  bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft. U voelt zich fitter en het geeft een ontspannen gevoel. Het doel is uiteindelijk dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt functioneren, zonder de hulp van een fysiotherapeut. Structureel trainen onder begeleiding is daarin essentieel. Dit om verergering of herhaling van klachten te voorkomen. Daarmee bent u op lange  termijn natuurlijk het meeste gebaat.